Gästbok 2008

Guldkorn från möten med nöjda gäster & möjliga kunder

Åtskilliga är de gäster och grupper som blivit guidade och fått berättat för sig om det unika byaprojektet VIVA, och vad som möjliggjorts med bygdens gemensamma krafter.  Vuollerimbygden har idag hundratals goda ambassadörer i form av nöjda gäster och kontakter som tagit med möjliga kunder.

Här kommer några guldkorn.

Resebolag

Det har varit ett stort intresse och varmt mottagande för Vuollerimbygden i södra Sverige. De har fått del av denna pärla med smultronställen och fiskemöjligheter, skidbacken, Victoriafortet, Vuollerim 6000, ridklubben, islyktorna, hushopparkvällar, berättartradition, bygdeprojekt, människorna, hur väl bemötta gäster blir och mycket mer! Det är det genuina som lockar här. Det vi ser som vardag. Berättarkvällar i kåtan, kokgrop, bärplockning, islyktor, skoter och fiske. Det poängteras hur viktigt det är med lokala guider, att det är lokalbefolkningen som är med och berättar och guidar. Där är där den genuina upplevelsen sitter! Att VIVA är ett byaprojekt är en enorm dörröppnare! Ett unikt bolag som väcker intresse.

En stor reseagent som fått upp ögonen för Hotel Vuollerim. De fann oss på nätet via hemsidan, där de sökte för att finna ett hotell för en Holländsk grupp. Efter ett trevligt samtal där de fått veta om byaprojektet och allt det fantastsiska som finns i bygden sade hon; ”Ja, nu behöver jag inte leta längre. Jag bokar hos er!” Efteråt har de fått besök av oss och banden har ytterligare stärkts. De är helt fascinerade och säger; ”Kan ni erbjuda snöskulptering så kommer vi direkt.” De har även kommit med mycket goda förslag hur vi kan fortsätta att utvecklas.

Bussbolag i södra Sverige

Efter att ha tagit del av ett förslag på en fyra dagars bussresa uttryckte den ansvarige vid ett bussbolag i södra Sverige:

Oj, vad härligt det låter. Det låter verkligen som att ni kommer att ta hand om oss. Det känns inte som att jag sitter här nere och gör en resa, utan att vi gör den tillsammans”

Möten med gäster och citat från Gästboken

Det har varit många härliga möten med gäster under den här tiden! Många är de lokala gäster vid fester och bokningar som trivts och uppskattat den goda maten. Nationella och internationella gäster, samtliga är fascinerade över bygden och dess vänliga invånare som de mött.

Under vintermarknaden hördes bl a en gäst som sade, ”Ni är inte professionellt trevliga, ni är äkta trevliga!”

Ett norskt par som kom på motorcykel blev så imponerade av byn och service, att de kommer tillbaka nästa år. Då blir de 10 st från olika delar av Europa.

Ett härligt gäng på 4 personer åt lunch här innan de skulle tillbaka söderut efter Jokkmokks marknad. Efter rundvisning och ett gott kaffe i de sköna sofforna skriver de följande i gästboken: ”Vi hamnade här för lunch vår sista dag i Vuollerim. Vi har besökt Jokkmokks marknad. Hade vi vetat, skulle vi ha bott hos er, absolut!!!Även om vi aldrig mer kommer hit har vi ett bestående minne med oss hem av er fantastiska miljö. Tack även för idéer om hur man kan få fart på ett Gästgiveri. Tack för god mat och öl! Lycka till! Från Malmköping och Strängnäs

Ett antal av Sparbankens chefer var och åt lunch. Efteråt blev de guidade runt på hotellet och fick ta del av byaprojektet. Chefen för Sparbanken Nord blev så positiv att han sedan kommit tillbaka med andra Sparbankschefer på lunchkonferens. Efter en sådan med efterföljande VIVA presentation sade han, ”Ja, jag har valt ut stället vi skulle vara på med omsorg. Vi skulle till Hotel Vuollerim!”

Militärerna som var här i höstas var oerhört nöjda med både mat och service. Det serverades ca 1200 portioner i fält under en dryg vecka. En av dem sade; ”Den första övning jag kommer att åka ifrån där jag gått upp i vikt!”

En ung kille ordnar en överraskning på alla hjärtans dag och skriver; ”Var här med min flickvän på alla hjärtans dag och tack vare all hjälp från personalen så blir det utan tvekan den bästa! Stort tack

Från Wales kom ett par som bodde här under marknadsveckan 2007, efter att ha deltagit i snöskulpturtävling i Kiruna: We were your first visitors! We had a wonderful time. Wonderful people. Fantastic hospitality. Thanks for your Northern lights song. It will forever remind us of this beautiful place. We hope to return and sculpture in the future”.

En känd leverantör och nöjd gäst 2007 kom hit på skoter. De kom tillbaka på en liknande tur 2008. Helgen efter kom de en gång till med 10 st till! ”På skoter har vi färdats i 23 långa och fina mil. Nu sitter vi här och spånar efter en god middag och trevliga pratstunder med lokala aktörer. Tack!”

Hedman och Granström.

Efter en uppskattad rockkväll med riktigt drag säger rockbandet gång på gång att de gärna vill komma tillbaka och de skriver:

Just4fun Spelade här ikväll. Härlig publik, bra drag. Vi kommer gärna fler gånger!”

En kvinna kom en eftermiddag efter stängningsdags. Hon hade sökt jobb på Vattenfall och skulle ta kvällståget tillbaka söderut. Hon väntande på bussen och var hungrig. Mat har vi ju alltid, så vi fixade en middag och en trevlig pratstund. Hon fick naturligtvis stanna till bussen kom, även om vi inte var kvar. Sofforna är ju sköna. Hon undrade om hon kunde göra något, och det vet vi ju att det alltid behövs extra händer! Strykning t.ex! Så hon strök efter sin middag och väntade i värmen och de sköna sofforna på bussen. Efteråt skrev hon i gästboken:

Jättegod köttfärssås jag fick på ett kick

Trots att köket var stängt

Sedan stryka jag fick

Till bussen hemåt gick.”

Tack alla underbara och trevliga som jag träffat här på Gästgiveriet under min dag i Vuollerim!

PS. Hon fick jobbet på Vattenfall! DS

Ett ryskt studiebesök med ca 25 st personer som både åt lunch och besökte byn skriver: ”Gästgiveriet inspirerar Barentsregionen! Ger kraft till lokal utveckling. Tack!”

Comments are closed.