Hotell

Hotel Vuollerim liten bildHotel Vuollerim byggdes i slutet av 1950-talet och drevs i privat regi fram till 70-talet då militären tog vid och byggnaden användes som militärförläggning. Hösten 2006 köptes hotellet tillbaka till byn av ett nybildat bygdebolag med idag över 150 delägare – privatpersoner, föreningar och företag.

Här är inget rum det andra likt. Rummen har renoverats av engagerade bybor som valt färger, tapeter och övriga inredningsdetaljer. Med små medel och stor kreativitet har de skapat unika och personliga rum, som fått namn efter byarna kring Vuollerim – så som ”Polarnatt i Porsi” och ”Morgon i Messaure”.

Hotellet är centralt beläget i Vuollerim med utsikt mot Lilla Lule älv. Ett perfekt läge för midnattssol eller norrsken beroende på årstid. Njut av stillheten och den storslagna vyn på uteterassen vid grillplatsen, eller ta en tur i omgivningarna. Promenad och skoterspår finns alldeles vid hotellknuten.

Några fakta:

  • Hotellet har 15 dubbelrum, varav två med dusch/badkar på rummet och övriga med egen toalett på rummet och gemensam dusch i korridoren.
  • Trådlös internetuppkoppling finns.
  • Bastu med mysig relax bokas i receptionen.
  • Konferensutrymmen och sällskapsrum är tillgängliga för den som önskar.
  • Det är gott om parkeringsmöjligheter även för buss. Motorvärmare bokas i receptionen.

Comments are closed.